Webinaarit ja keikat - Käytännönläheistä ja selkeää!

Kevät 2025: Tekoälyn käyttöohjeet - Käytännön vinkkejä julkisen sektorin tarpeisiin

Kaipaatko oikeasti konkreettisia ohjeita tekoälyn hyödyntämiseen työarjessa? No tässä webinaarisarjassa niitä tulee!

Tekoälyn käyttöohjeet antaa julkisen sektorin asiantuntijoille käytännön vinkkejä tekoälyn hyödyntämisestä työkäytössä!

Tule inspiroitumaan ja oppimaan, miten tekoäly voi auttaa esimerkiksi teskstien tuottamisessa ja muotoilussa, ideoinnissa ja sparrailussa ja esitysten valmistelussa.

Webinaarit kestävät 45 minuuttia, ja jokaisessa tilaisuudessa saat konkreettisia esimerkkejä ja ohjeita sovellusten hyödyntämiseen. Pääset myös tutustumaan eri sovelluksiin!

Webinaarit ovat ilmaisia ja suunniteltu erityisesti julkisen sektorin työntekijöille, jotka haluavat kehittää tekoälytaitojaan ja löytää uusia keinoja tehostaa työtään.

Webinaarien kouluttajina toimivat julkisen sektorin tekoälytulkit Pinja Valkonen ja Johanna Riippi.

Ilmoittautumalla saat linkit sarjan webinaareihin, osallistu vaikka kaikkiin!

  1. Kurkistus maksullisen Copilotin ominaisuuksiin | Ma 13.1. klo 9–9.45 / Pinja
  2. Ideointi ja sparraus tekoälyn avulla | To 13.2. klo 9–9.45 /Johanna
  3. Mitkä ihmeen botit? Miten niitä tehdään ja mitä hyötyä niistä on? | Ma 10.3. klo 9–9.45 / Pinja
  4. Tekstinkäsittely tekoälyllä | Ti 15.4. klo 9–9.45 / Johanna
  5. Power Point –esitykset tekoälyllä | Ma 12.5. klo 9–9.45 / Pinja

Tekoälyä julkiselle sektorille -webinaarit jatkuvat 2025!

Supersuositut ja kehutut, ilmaiset Tekoälyä julkiselle sektorille -webinaarit jatkuvat keväällä 2025!

Vuonna 2024 webinaareissa kävi satoja osallistuja ja pääsimme kuulemaan useita superkiinnostavia case-esimerkkejä suoraa kentältä: Tampereen tekoälyn etiikka-työtä, Helsingin pioneerikokeiluja, DVV:n näkemyksiä, juridisia kulmia…

Mitä vuodelle 2025 keksitäänkään! Luvassa ainakin lisää konkreettisia case-esimerkkejä ja tekoälyn etiikkaa.

Seuraa tiedotusta LinkedInissä!

Osallistujapalautteita

Tekoäly julkisen sektorin viestinnässä -koulutus ke 15.5.2024 klo 9-12

Tekoälyllä on mahdollista sekä lisätä tehokkuutta, parantaa työtyytyväisyyttä että kohentaa asiakaskokemusta – kaikki tärkeitä tavoitteita julkiselle sektorille. Julkisen sektorin käytössä on kriittisen tärkeää tunnistaa lainsäädännön ja hyvän hallintotavan asettamat reunaehdot tekoälyn hyödyntämiselle.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään tiiviisti läpi luovan tekoälyn perusteita ja kehityksen nykytila. Koulutus pureutuu tekoälyn hyödyntämiseen nimenomaan julkisen sektorin näkökulmasta: millaisia reunaehtoja lainsäädäntö ja hyvä hallintotapa asettavat.

Koulutuksessa kurkistetaan yleisimpiin tekoälysovelluksiin: ChatGPT:hen, Copilotiin ja Geminiin. Demoissa käydään läpi sisältöjen luomista ja muokkaamista ja tekoälyn hyödyntämistä suunnitteluapurina.

Saat myös vinkkejä kuvien ja videoiden luomiseen tekoälyllä!

Käytännön esimerkeissä otetaan huomioon osallistujien toiveet – niitä voit esittää ilmoittautumislomakkeella.

💡 Tekoälyn perusteet: Mikä on luova tekoäly, miten se toimii ja mitä tekoälykehityksessä juuri nyt tapahtuu.

👩‍🏫 Hyvä hallintotapa ja lainsäädäntö: Mitä tulee ottaa huomioon tekoälyä käytettäessä julkisella sektorilla. Puhutaan tietoturvasta ja -suojasta, tekijänoikeuksista ja tekoälyn vastuullisesta käytöstä.

🎯 Näin sinustakin tulee tekoälykuiskaaja: Tekoälyn tehokkaan ohjaamisen perusteet.

🛠️ Käytännön esimerkit: Kouluttaja näyttää konkreettisia esimerkkejä siitä, miten ja mihin tehtäviin tekoälyä voi hyödyntää julkisen sektorin viestinnässä. Demoissa huomioidaan osallistujien toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Koulutuksen jälkeen:

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka et ole vielä kokeillut tekoälyä tai olet ehkä testaillut sitä vähän, mutta kaipaat konkreettisia ja sinun työnkuvaasi räätälöityjä vinkkejä. Koulutuksesta hyötyvät esimerkiksi viestintäasiantuntijat, viestintäassistentit, viestintäpäälliköt ja viestintäjohtajat. Koulutus sopii myös sellaisille asiantuntijoille, joiden työnkuvaan sisältyy viestintätehtäviä.

Ajankohta, kesto ja hinta

  • Webinaari pidetään Teamsissa 15.5.2024 kello 9-12.
  • Kesto 3 tuntia.
  • Koulutuksen hinta 300€ + alv per henkilö.
  • Osallistujat saavat luentomateriaalin koulutuksen jälkeen.
  • Koulutuksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella.
  • Koulutus toteutuu, jos viikkoa ennen koulutuspäivää ilmoittautujia on vähintään 10.
  • Peruutusehdot: Maksuton peruutus viikko ennen koulutuksen alkua (7 vrk). Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan puolet koulutusmaksusta.
  • Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.

Tämän koulutuksen voit myös tilata räätälöitynä organisaatiollesi! Laita viestiä, jos kiinnostuit.

Tekoälyä sosiaali- ja terveyspalveluihin! Tiistaina 19.11. klo 9-10

Supersuositut Tekoälyä julkiselle sektorille -webinaarit jatkuvat taas!

Marraskuun webinaarissa kuullaan sosiaali- ja terveysministeriön perustamasta SOTE-tekoälyn ekosysteemistä, joka on kaikkien sosiaali- ja terveysalan toimijoiden, kuten viranomaisten, yritysten ja tutkijoiden, yhteinen vapaamuotoinen verkosto. Mukaan ekosysteemiin ovat tervetulleita kaikki sote-alan tekoälykehityksestä kiinnostuneet: www.sotetekoaly.fi.

Webinaarissa kuullaan tekoälykehityksen tuoreimmat uutiset sote-alalta ja tietysti ekosysteemin toiminnasta. Puhujana on koordinaattori Jarmo Pulkkinen DigiFinlandista. Jarmolla on yli 20 vuoden työkokemus digitalisaatiosta eri tehtävissä. Työn ohessa hänellä on työn alla hallintotieteellinen artikkeliväitöskirja työntekijöiden digitalisaatiovalmiuksista kuntien teknisellä toimialalla.

Webinaari Teamsissa tiistaina 19.11. kello 9-10.

Maksuton!

Ilmoittaudu nyt!

Pe 24.5.2024 Tekoälyä julkiselle sektorille — Ihmislähtöistä ja tarkoituksenmukaista tekoälyä, kiitos

ILMAINEN!

Miten ihmiset pidetään tekoälymuutoksessa mukana? Miten varmistetaan, ettei tekoälyä vain räiskäistä mukaan vaan sitä käytetään tarkoituksenmukaisesti ja henkilöstöä kuunnellen? Miten tekoälyä voidaan hyödyntää konkreettisesti ja tarkoituksenmukaisesti? Miten vältämme sen, ettei tekoälypuhe kallistu pelkkään tehostamisjargoniin vailla syvempää tarkoitusta? 

Tule kuulemaan EU-tason hankkeessa mukana olevan Aino-Maija Vaskelaisen ja Futuricen Katja Metsolan näkemyksiä aiheesta! 

Webinaarin sisältö

💡Futurice julkaisi oppaan tekoälyn käytöstä julkisella sektorilla viime vuonna. Oppaassa luetellaan 66 konkreettista esimerkkiä tekoälyn hyödyntämisestä julkisella sektorilla. Katja oli tiiviisti mukana työpajoissa, joihin kutsuttiin julkisen sektorin vaikuttajia. Opas syntyi näiden työpajojen pohjalta.  

💡 Tampereen kaupunki kehittää AI4Citizens-hankkeessa omaa tekoälynhallinnan toimintamallia. Aino-Maija on mukana tässä hankkeessa, joka on osa Tampereen kaupungin kehitystyötä, mikä tähtää luotettavaan, eettiseen ja osaavaan tekoälyn hyödyntämiseen kaupungin perustoiminnassa. Tule kuulemaan Aino-Maijan näkemyksiä tekoälymuutoksen käytäntöön viemisestä! 

Puhujat

Aino-Maija Vaskelainen 

Aino-Maija on työskennellyt koko uransa erilaisissa tiedolla johtamiseen ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Strategiset kehitysohjelmat, muutosjohtaminen ja datatransformaatiot on tulleet tutuiksi yritysmaailmassa niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Viime vuosina mukaan ovat tulleet tekoäly ja julkisen sektorin organisaatiot.  

Aino-Maija työskentelee sekä yrittäjänä että Tampereen kaupungilla EU-tasoisessa hankkeessa nimeltä AI4Citizens. Hankkeen tarkoituksena on edistää mukana olevien kaupunkien tekoälyn hyödyntämiseen liittyviä instrumentteja. Tampereen kaupunki toimii kokonaisuutta johtavana tahona. 

Katja Metsola

Katjalla on vahva usko siitä, että julkisen sektorin vaikuttavuutta ja tuottavuutta voidaan parantaa tekemällä muutosta hyödyntämällä dataa ja uutta teknologiaa sekä yhdistämällä sen toiminnan uudelleenmuotoiluun. Tämä edellyttää eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Futuricen julkisen sektorin ja terveydenhuollon –osa-alueen johtajana hän on saanut kattavan näkökulman digitalisaatioon ja kehityskulkuihin suomalaisessa yhteiskunnassa. Katja on auttanut useita organisaatioita ihmislähtöisessä toiminnan uudelleen muotoilussa sekä digi- ja datatransformaatioissa. 

Kenelle?

Webinaari on tarkoitettu kaikille julkisella sektorilla työskenteleville, jotka haluavat syventää ymmärrystään tekoälyyn liittyvistä teemoista.

Ajankohta ja ilmoittautuminen

  • Webinaari pidetään Teamsissa 24.5.2024 kello 12 – 13.
  • Linkki lähetetään ilmoittautuneille muutamaa päivää ennen webinaaria.
  • Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella.
  • Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.

Avoimet koulutukset ja tulevat keikat

💫 10.12. Tekoäly johtajan ja esihenkilön työkaluna/FCG. Ilmoittautuminen ja lisätiedot.

💫 Tekoälyä julkishallintoon -koulutuskokonaisuus 2025/FCG: Sisältää kolme koulutusta, joiden avulla saat todella kattavan perustan tekoälyn hyödyntämisen edistämiselle. Ota koko setti tai poimi itsellesi sopivat yksittäiset koulutukset!

23.1. Tekoälyherätys

12.2. Reunaehdot ja mahdollisuudet

11.3. Työpaja

Ilmoittautuminen ja lisätiedot.

Mennyt - Tärpit tekoälymuutoksen johtamiseen -webinaari

Konsultointi Valkosen webinaarisyksy strarttaa johtajille suunnatulla keskustelulla, tervetuloa mukaan!

Tämä tunnin webinaari tarjoaa johtajille työkaluja tekoälyn vastuulliseen ja tehokkaaseen käyttöönottoon. Tekoälymuutoksen johtamisen tärpeistä ovat keskustelemassa tekoälykouluttajat ja -asiantuntijat Pinja Valkonen ja Johanna Riippi.

MENNYT Tekoälyä lainvalmisteluun - Tule kuulemaan liikenne- ja viestintäministeriön kokemukset!

Supersuositut Tekoälyä julkiselle sektorille -webinaarit jatkuvat taas!

Haluatko pysyä ajan tasalla siitä, mitä tekoälyprojekteja ja kokeiluja muissa julkisen sektorin organisaatioissa tehdään? Seuraa Konsultointi Valkosen webinaarisarjaa, jossa asiantuntijat kertovat kokemuksista eri organisaatioissa. Jaetaan tietoa ja oppeja, edetään tekoälypolulla yhdessä!

Syksyn ensimmäisessä webinaarissa kuullaan liikenne- ja viestintäministeriön kokeilusta, jossa suomalaiseen kielimalliin perustuvaa luovaa tekoälyä testattiin lainvalmistelutyön tukena. Kokeilussa käytettiin suomalaista kielimallia, jota opetettiin lainsäädäntöteksteillä ja siihen liittyvillä aineistoilla paremmin käsittelemään säädöstekstejä. Palvelua testattiin erityisesti EU:n datasäädöksen kansallisessa täytäntöönpanotyössä.

Webinaarissa hankkeesta kertoo erityisasiantuntija Tomi Paavola, joka on toiminut hankkeen vetäjänä LVM:ssä. Tomin muut tehtävät ministeriön tietoliiketoimintayksikössä liittyvät liikenteen ja logistiikan digitalisaatioon sekä immersiivisiin digitalisiin ympäristöihin liittyviin kysymyksiin.

Ilmoittaudu nyt!

MENNYT Tekoälyn juridiikkaa julkiselle sektorille pe 19.4.2024 klo 9-9.45
ILMAINEN!

Haluatko ymmärtää tekoälyyn liittyvää juridiikkaa ja kuulla uusimmista käänteistä? Tule kuulolle Tekoälyä julkiselle sektorille -webinaarisarjan kolmanteen osaan! Puhujana Digi- ja väestötietoviraston lakiasiainjohtaja Noora Kallio!

Webinaarin sisältö

👩‍🏫 Keskeiset tekoälyn vaatimustenmukaisuuteen ja juridiikkaan liittyvät kysymykset julkisella sektorilla.

⚙️Tekoälyn hyödyntämiseen liittyvät keskeiset prosessit: tietosuoja, turvallisuus ja riskienhallinta.

Puhujat

Noora Kalliolla on yli 12 vuoden kokemus julkiselta sektorilta. Hän työskentelee laki- ja turvallisuusjohtajana Digi- ja väestötietovirastossa, jonka tehtävänä on toimia julkisessa hallinnossa digitalisaation edelläkävijänä ja edistäjänä.

Nooralla on mittava kokemus paitsi julkishallinnon juridiikasta ja turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä, myös siitä, minkälaisten haasteiden kanssa julkisen hallinnon organisaatiot toimivat ja miten toimintaa voi kehittää vaatimustenmukaisuus huomioiden.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kaikille julkisella sektorilla työskenteleville, jotka haluavat syventää ymmärrystään tekoälyyn liittyvistä juridisista kysymyksistä.

Ajankohta ja ilmoittautuminen

  • Webinaari pidetään Teamsissa 19.4.2024 kello 9-9.45.
  • Linkki lähetetään ilmoittautuneille muutamaa päivää ennen webinaaria.
  • Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella.
  • Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.

MENNYT - Tekoälyä julkiselle sektorille 2.2.2024 – Maksuton

Hei julkisen sektorin asiantuntija!

Haluatko olla askeleen edellä? Tule ainutlaatuiseen Tekoälyä julkiselle sektorille –webinaariin kuulemaan julkisen sektorin tekoälypioneerien kokemukset ja vinkit!

🤖 Miksi osallistua? Tekoäly muuttaa maailmaa rytinällä, ja julkisella sektorilla on velvollisuus olla muutoksessa mukana. Tule kuulemaan, miten voit hyödyntää tekoälyä työssäsi, mitä etuja se tarjoaa ja miten pysyt kehityksessä mukana.

🌟 Webinaarissa puhujina on kolme tekoälyn pioneeria julkiselta sektorilta, jotka jakavat omia kokemuksiaan, käytännön vinkkejä ja neuvoja, jotka on räätälöity juuri julkisen sektorin tarpeisiin.

✨ Älä jää paitsi! Tämä on tilaisuutesi saada ensikäden tietoa ja inspiroitua vertaiskokemuksista. Opi, innostu ja ota opit käyttöön.

Puhujat

Kimmo Rousku, johtava erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto

Susanna Niinivaara, viestintäjohtaja, liikenne- ja viestintäministeriö

Rami Savila, strategia- ja kehittämisjohtaja, Turun kaupunki

MENNYT: Tekoäly ❤ Tampere ja Helsinki -webinaari keskiviikkona 20.3.2024 klo 9–10 – Maksuton!

Hei julkisen sektorin asiantuntija! 

 

Haluatko olla askeleen edellä? Tervetuloa Tekoälyä julkiselle sektorille –webinaarisarjan toiseen osaan kuulemaan julkisen sektorin tekoälypioneerien kokemukset ja vinkit!

 

Tekoäly ❤ Tampere ja Helsinki -webinaarissa kuulet kahden edelläkävijäkaupungin kokemuksia tekoälyn hyödyntämisestä. Webinaari on maksuton.

Miksi osallistua?

🤖 Kuulet ajankohtaisia case-esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä Helsingin ja Tampereen kaupungeissa. Tomas Lehtinen ja Sanni Pöntinen jakavat omia kokemuksiaan, käytännön vinkkejä ja neuvoja, jotta jokaisen ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan.

 
💡 Sanni puhuu tekoälyn hyödyntämisen eettisestä pohjasta julkisella sektorilla. Miten eettiset solmukohdat tunnistettiin Tampereella?

💫 Helsinki on tekoälyn käyttöön otossa edelläkävijä! Tomas Lehtinen kertoo kolmen konkreettisen pilotin lisäksi Helsingin Copilot-kokeilusta.

 

✨ Opi, innostu ja ota opit käyttöön!

Milloin ja missä?

Webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 20.3. kello 9-10.

 

Webinaariin mahtuu 150 ensiksi ilmoittautunutta. Webinaaria ei tallenneta.

 

Osallistumislinkki lähetetään noin viikko ennen webinaaria.

Puhujat

  • Sanni Pöntinen, Tampereen kaupungin entinen kehittämisasiantuntija, nykyinen yrittäjä ja tohtorikoulutettava
  • Tomas Lehtinen, tiedolla johtamisen päällikkö, Helsingin kaupunki

Juontamassa Sitran Heräämöä joulukuussa 2023

Puheenvuoro tekoälyn etiikasta CMADissa tammikuussa 2024

Laita viesti WhatsAppiin!